De leukste wijken in Barcelona

Geplaats in de categorie Blog op 8 oktober 2016 De leukste wijken in Barcelona

Weet je niet waar je heen moet in Barcelona? World of Blogs speurde het internet af en heeft ze hier op een presenteerblaadje voor je gepresenteerd. Want elke wijk heeft z’n eigen stijl en verhaal wat er voor zorgt dat je prachtige wandelingen kan maken door de gehele stad en deze te ontdekken!

Ontdek de wijken in Barcelona

Barcelona bestaat uit tien districten waar zich ook de bekende wijken bevinden. Deze zijn absoluut een bezoekje waard tijdens je tripje in Barcelona. Sommige liggen ver van elkaar vandaan, maar als je toch Barcelona wilt verkennen, is dit de mooiste manier.

De grootste wijk in Barcelona is Eixample. Deze wijk is wereldberoemd door Gaudí. Je vind in deze wijk bijvoorbeeld ook de Sagrada Familia en Passeig de Gracia, dè winkelstraat van Barcelona. Het historische hart van Barcelona heeft vier wijken; Barrio Gótica, El Borne, Raval en Barceloneta. Ondanks ze allemaal in het historische hart liggen van deze metropool ziet elke buurt er weer verrassend anders uit.

Barrio Gótica is een van de oudste buurten van Barcelona. De wijk is gebouwd in Gotische stijl en heeft vele kleine steegjes en straatjes waar je eindeloos in kan rondlopen. Wil je graag shoppen? Bezoek dan El Borne, dit is de populairste wijk van Barcelona. Hier vind je tevens vele restaurantjes en barretjes. Raval ligt in het westelijke deel van het historische centrum. Hier wonen veel studenten vanuit verschillende landen. Er hangt hier een internationale sfeer.

Aan de kust liggen de wijken Barceloneta, Port Vell en Vila Olímpica. Het gebied, wat voorheen het Olympisch Dorp was, is nu verbouwd tot een wijk vol luxe appartementen, hotels, restaurants en een groot winkelcentrum. Het is gelegen aan het heerlijke strand van Barcelona.

Iets wat vele bezoekers willen zien in Barcelona is Park Guüüell, gelegen in de wijk Gràcia. Aan de westkant van het centrum vind je tot slot nog het Olympisch stadion van de Zomerspelen uit 1992. De wijk Montjuïc is vernoemd naar de 210 meter hoge berg Montjuïc.

 

De leukste wijkjes in Barcelona@Guided by curiosity

Gràcia – mijn favo wijk in Barcelona@Travel lifestyle

Verdwalen in el Barrio Gótico (Barcelona)@Travel lifestyle

BARCELONA: DE LEUKSTE WIJKEN@Reisdoc

 

 

 

Nieuwsbrief

Contact

Founded in Holland

Hellendaalweg 16
2692 AD ‘s-Gravenzande

info@world-of-blogs.nl