Vijf blogs met restauranttips in Madrid

Geplaats in de categorie Blog op 3 oktober 2016 Vijf blogs met restauranttips in Madrid

Ga je naar Madrid, dan ontkom je niet aan heerlijk eten en drinken. In een grote stad als Madrid kan je misschien niet kiezen waar je gaat eten door het overvloed aan restaurants. World of Blogs heeft 5 blogs voor je geselecteerd met daarin restaurants die door de bloggers als favoriet worden bestempeld!

Mañjana Mañjana Madrid

In Madrid kennen de Spanjaarden haast en spoed niet. Voor alles wordt de tijd genomen, zo ook dus voor het eten en drinken. Waar wij in Nederland snel een boterham naar binnen werken beginnen de Spanjaarden vrij laat met de lunch.

Sta er niet raar van te kijken dat je rond 13:00 uur kan aanschuiven voor een lunch en deze tot wel 16:00 uur kan duren. De lunch is voor de Spanjaarden de belangrijkste maaltijd van de dag.

In Madrid komt het beste van alle Spaanse keuken samen.Specialiteiten van de streek rond Madrid zijn cocido Madrileño, een stoofpot van lamsvlees en groenten, callos a la Madrileña, een stoofpot met ingewanden, en sopa de ajo (looksoep met Spaanse ham en paprika).

Ook aan tapas is er geen gebrek in Madrid. Op elke hoek van de straat is er wel een restaurantje waar je lekkerste tapas kan eten. Stap eens een restaubarretje binnen, en bestel een paar heerlijke tapas terwijl je geniet van een wijntje of een koud biertje.

Madrid is tot tegenstelling van Barcelona minder toeristisch en een stuk goedkoper. Ondanks het een grote stad is, is alles op loopafstand te bekijken. Madrid heeft ook een uitstekend metro netwerk, maar de stad is te mooi om ondergronds te reizen.

In Madrid zit ook het oudste restaurant ter wereld; Botín. Dit restaurant ligt vlak bij Plaza de Major en bestaat al sinds 1725. De keuken is beroemd, met name om het zachte vlees van jonge geroosterde biggen en lammeren.

 

 

Madrid: Hotspot voor lekkerbekken: Mercado San Miquel @Ensannereist

3X LEKKER ETEN IN MADRID@Reisdoc

DE LEKKERSTE TAPAS IN MADRID@Travelaar

De 6 lekkerste food markten in Madrid@All Day Every Daisy

Madrid: Hotspot voor lekkerbekken: Mercado San Miquel @Ensannereist

Nieuwsbrief

Contact

Founded in Holland

Hellendaalweg 16
2692 AD ‘s-Gravenzande

info@world-of-blogs.nl